Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Zelf de problemen aanpakken!

Zelf de problemen aanpakken!! Het KDC (Khong Development Comité) heeft in Veun Ngam de eerste waterpomp zelf geplaatst!! Dit ging niet vanzelf.

Zelf de problemen aanpakken!!

Het KDC (Khong Development Comité) heeft in Veun Ngam de eerste waterpomp zelf geplaatst!! Dit ging niet vanzelf.

Ons comite heeft verleden jaar van een bevriende Duitse organisatie (DED) een boormachine en de bijbehorende training gekregen om zelf waterpompen te plaatsen. Bij een proefboring in de "achtertuin" bleek de machine niet opgewassen tegen de keiharde ondergrond in het Khongdistrict. Daarop is de machine verbeterd en ingezet in Veun Ngam. Ondanks de aanpassingen voldeed de boormachine nog niet. Ons comité gaf niet op!!

Het KDC  heeft meerdere malen advies gevraagd van een buitenlandse expert en een Laotiaanse organisatie. Na veel moeite kwam hier een eenduidig advies uit. Daarna zijn er spullen gekocht in Thailand en is alles gemonteerd. Dong, onze specialist in Vientiane heeft alle acties vanuit Vientiane per telefoon gecoached.

Resultaat: De boormachine werkte, missie geslaagd! Een werkende waterpomp, heel veel bijgeleerd en nog meer zelfvertrouwen gekregen om toekomstige problemen zelf aan te pakken!!