Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Vrijwilligersdag was informatief, gezellig en vooral inspirerend.

Zaterdag 3 september was het een gezellige drukte op de Dravik in Nootdorp. Veel vrijwilligers van de stichting waren ingegaan op de uitnodiging van Adrie en Sian om bij hen thuis op een informele manier kennis te maken met elkaar en ervaringen uit te wisselen.

Vrijwilligersdag was informatief, gezellig en vooral inspirerend.

 

Zaterdag 3 september was het een gezellige drukte op de Dravik in Nootdorp. Veel vrijwilligers van de stichting waren ingegaan op de uitnodiging van Adrie en Sian om bij hen thuis op een informele manier kennis te maken met elkaar en ervaringen uit te wisselen. Onder het genot van een heerlijk Laotiaans buffet,  geheel verzorgd door Sian en haar Thaise en Laotiaanse vriendinnen, werd er informatie aan elkaar uitgewisseld over de werkzaamheden die de vrijwilligers het afgelopen jaar hadden verricht, of gaan verrichten op korte termijn.

Zo vertrekt Ellen Vreugdenhil eind november naar Laos voor 2 maanden. Zij wil daar o. a. met behulp van taalspelletjes de jeugd en ook de ouderen op een ongedwongen en speelse manier kennis laten maken met de  Engelse taal.

Zij heeft ook geld bijeengebracht  om nieuwe leesboekjes te kopen voor in de dorpsbibliotheek.

Twee enthousiaste vrijwilligers uit België willen tijdens hun stage de kinderen op een speelse manier  gaan  leren om dagelijks hun tanden te poetsen en regelmatig hun handen te wassen.  

Ook was mevr. Mary van Houwelingen aanwezig als afgevaardigde van de Nootdorpse kringloopwinkel “De Wisselbeker.” Wij hebben al drie jaar een heel goede samenwerking met hen. Ze hebben onlangs besloten om ons de komende 3 jaar opnieuw te steunen met  € 5000,-. Een geweldig initiatief. 

Het is mooi om te zien hoe door de verhalen en de ervaringen die er aan elkaar worden verteld, iedereen steeds enthousiaster lijkt te worden om zich voor de stichting in te (blijven) zetten.

Het was een informatieve, gezellige, maar vooral ook een inspirerende middag en avond.