Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Veel nieuwe vrijwilligers actief!!

Wij zijn blij verrast met al de mensen die zich de laatste tijd bij ons gemeld hebben om (tijdelijk) een klusje voor ons te doen.
Deze klusjes helpen ons met bijvoorbeeld het verbeteren van onze fondsenwerving en informeren buitenlandse organisaties die ons kunnen helpen.

Kijk op onze website bij "Wat kan je doen?" en kijk of er ook iets voor jou bij zit!

 

Twee vertalers Nederlands/Engels

Er hebben zich twee mensen aangemeld om mee te helpen met vertalen. Inmiddels is onze Nederlandse nieuwsbrief is in het Engels vertaald. Beide nieuwsbrieven zullen in de loop van de volgende week digitaal verstuurd worden.

Ook de website wordt vertaald! Hier zijn we zeer blij mee. Adrie de Koning heeft nog steeds contact met een grote groep vrienden en bekenden uit de tijd dat hij in Laos woonde en werkte.

D.m.v. van de website kunnen ze van de laatste ontwikkelingen op de hoogte blijven. Wij hopen dat hieruit initiatieven komen om onze stichting te steunen.

Dat kan door lokale initiatieven te nemen om bijvoorbeeld geld in te zamelen. Velen van de groep vrienden en kennissen zijn  experts op een gebied van ontwikkelingssamenwerking en kunnen ons bijvoorbeeld adviseren over onze aanpak en beleid.

Bovendien kunnen andere organisaties van onze ervaringen profiteren. Zo is ons ontwerp en aanpak van het bouwen van tioletten al een bron van inspiratie voor een andere organisatie in Laos.

 

Lestofontwikkelaars.

Vier studentes van de Utrechtse Hoge School helpen ons met het ontwerpen van uitdagende lesstof. Deze lesstof zal leerlingen van de bovenbouw van de basisschool informeren en interesseren om de mensen in het Khongdistrict te gaan steunen. Door middel van de nieuwe lesstof worden enthousiast gemaakt om in actie te komen voor onze stichting.

 

Administratie.

Ook heeft zich iemand aangemeld om onze administratie te ondersteunen. Dit is geweldig! Hierdoor wordt mensen ontlast en kunnen zich nog meer inzetten voor fondsenwerving, vinden en binden van vrijwilligers en PR activiteiten.

 

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers, zodat bijna al het geld in Laos besteed kan worden.

Vrijwilligers, ontzettend bedankt voor jullie enthousiaste inzet! Zonder jullie zouden we niet zoveel kinderen kunnen helpen aan bijvoorbeeld een nieuw klaslokaal, lesboeken of schoolmeubilair!