Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Utrechtse basisschool in actie voor het Khongdistrict!

Onze voorzitter Adrie de Koning heeft dinsdag 8 december basisschool "De Ridderhof" in Utrecht bezocht. Hij heeft de leerlingen verteld hoe een schooldag van kinderen in Laos er uit ziet.

Onze voorzitter Adrie de Koning heeft dinsdag 8 december basisschool "De Ridderhof" in Utrecht bezocht. Hij heeft de leerlingen verteld hoe een schooldag van kinderen in Laos er uit ziet. Leerlingen konden zelf ervaren hoe het is om van drie balletjes rijst te leven, om met vijf leerlingen uit één boek te leren, 's morgens brandhout te verzamelen en op een houten plank te zitten.

 

De leerlingen waren zeer enthousiast om deze verhalen uit de eerste hand te horen. Zij komen in actie voor Laos! Ze gaan een schitterende Kerstversiering maken. Deze wordt verkocht aan familie of bekenden. Van de opbrengst gaat onze stichting leerboeken voor een school in het Khongdistrict kopen. We zullen "De Ridderhof" op de hoogte houden van wat er met het geld gaat gebeuren. Een persoonlijk contact tussen donateurs en onze stichting staat hoog in ons vaandel.

 

Aanleiding van dit bezoek was een gift van de locatieleider Jelle Weeda. Adrie en Jelle hebben samen op een school in Gouda gewerkt. Jelle besloot op zijn verjaardag de gasten te vragen om onze stichting te steunen. Met de opbrengst zijn leerboeken voor de school in Hat Kwai gekocht. De schoolleiding aldaar heeft een foto van de leerlingen met de boeken gemaakt en als dank naar Jelle gestuurd.

 

Wij zijn ontzettend blij met bovenstaande initiatieven! Wij hopen dat dit nog meer mensen op leuke ideeën brengt!