Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Update activiteiten

Veel activiteiten in Laos en Nederland.

 

Veel activiteiten.

Op het moment is onze organisatie erg actief. In Laos worden nu twee scholen afgebouwd, in Nasempan (2 lokalen afmaken, onze steun is $ 3000,--)  en Kok Padek (5 lokalen afmaken, onze steun is $ 5000,--), die zullen voor het einde van het jaar klaar zijn.

 

Verder is het lokale comité in onderhandeling met een bedrijf dat naar water boort en pompen plaatst. Ze hebben een goed bedrijf gevonden, dat al actief geweest is in het Khongdistrict. Ze maken deze week een definitieve offerte voor 5 waterpompen waarin onze eisen zijn verwerkt. De prijs zal rond de € 1750,-- uitkomen. Dit kan snel gaan, want het boorbedrijf is nu in het Khongdistrict bezig.

 

Sinds begin december is Ellen Vreugdenhil actief in het Khongdistrict. Ze heeft geld ingezameld en hier bibliotheekboeken voor gekocht. Zij heeft twee scholen geselecteerd waar de boeken inmiddels gebracht zijn. Ze gaat de leraren helpen om deze boeken ook echt te gaan gebruiken. Ook geeft ze Engelse les en helpt ze het KCDA o.a. met het aanschaffen van een laptop en het gebruik hiervan. Ze maakt foto’s en filmpjes die wij gaan gebruiken voor onze promotie. Lees haar verhalen op waarbenjijnu.nl en kies bij zoeken voor ellenv.

 

Bij  Hogeschool Inholland worden drie korte filmpjes gemaakt om onze drie doelgroepen op de website beter te bereiken. Eind januari zullen deze filmpjes klaar zijn.

Leerlingen van het Stanislascollege en het Montaigne Lyceum hebben in het kader van hun maatschappelijke stage filmpjes voor youtube gemaakt. Deze worden in januari beoordeeld.

 

Studenten van de Haagse Hogeschool maken een handleiding zodat vrijwilligers op een professionele manier bedrijven kunnen benaderen en ze te vragen ons te steunen. Zij zouden ons bijvoorbeeld kunnen helpen met PR en fondsenwerving. Als tegenprestatie kunnen wij bijvoorbeeld reclame maken voor het bedrijf of het personeel een leuke avond bezorgen.

 

En natuurlijk wordt er achter de schermen gewerkt aan onze nieuwe website!

 

Binnenkort ontvang je onze nieuwsbrief per post of digitaal. Krijg je deze dit jaar niet,meld dit dan even op Adrie@helplaos.nl en we zullen het direct regelen!