Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Sponsorfietstocht (deel 2)

Zoals jullie hebben kunnen lezen (bericht op 28 februari j.l.) zijn Arend en Mireille met hun twee kinderen op de fiets (!) onderweg van Thailand naar Shanghai in China. Gedurende de leerzame reis vol nieuwe ervaringen krijgen de kinderen les van hun ouders. Onderweg hebben ze ook Laos aangedaan.

Omdat zij vonden dat het ene (het fietsen) het andere (geld inzamelen) waard is, wilden ze tijdens hun reis iets betekenen voor de stichting Vrienden van het Khongdistrict. Daarmee werd het dus een sponsortrip. Inmiddels hebben ze al € 2000,-- bij elkaar gefietst! Dit is ruim voldoende voor de bouw van een heel klaslokaal met gemetselde muren, een betonnen vloer, een plafond en dak. Voor het lokaal is tevens een afdak tegen de zon gemaakt.

De school die zij steunen staat in Phonsaad. Nu krijgen de leerlingen les in twee lokalen met gaten in het dak en de muren. Een ander deel van de leerlingen krijgt  onder een afdak buiten les. Je begrijpt dat er tijdens het regenseizoen weinig les gegeven wordt.

Hun fietstocht zit er bijna op en ze doen nog een laatste oproep om hen te steunen, misschien voor een set nieuwe schoolboeken? Nu doen vijf leerlingen samen met één verouderd boek. Of anders nóg een klaslokaal?

Natuurlijk houden we je op de hoogte van het eindbedrag dat bij elkaar gefietst is!