Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Sponsor een kind!

Twee Nederlandse toeristen die onze projecten bezochten, voelden zich erg betrokken bij een arme familie, waarvan de moeder afgelopen jaar overleden is. Zij hebben een fonds beschikbaar gesteld om deze mensen te helpen. Dit betekende de start van een nieuw project. Twee kinderen, acht en tien jaar oud, zij nu voor het eerst naar school gegaan!

 

Twee toeristen die onze projecten bezochten, voelden zich erg betrokken bij een arme familie, waarvan de moeder afgelopen jaar overleden is. Twee kinderen, acht en tien jaar oud, waren nog nooit naar school gegaan. Zij hebben een fonds beschikbaar gesteld om deze mensen te helpen. Dit kon de start zijn van een nieuw project.

 

Tijdens hun bezoek, afgelopen zomer, hebben Thongsian en Adrie het idee van de twee backpackers verder uitgewerkt met het lokale comité. Besloten werd dat zij het geld zouden beheren en hier een duidelijke boekhouding van bij zouden houden. De vader zou elke keer tekenen wanneer hun familie financieel gesteund zou worden.

 

Vorige week is een van de comitéleden, samen met de kinderen, inkopen wezen doen op de markt. Er zijn nieuwe schoenen, kleding en boeken gekocht. Kosten: minder dan € 10,--! Door de hulp van twee Nederlanders konden deze kinderen voor het eerst naar school! Dat is toch geweldig! En, er is nog voldoende geld over om deze familie langer te steunen.

Alle hulp wordt zorgvuldig opgetekend in een speciaal schrift.

 

Naast alle andere projecten vraagt deze activiteit ook weer tijd en aandacht van onze comitéleden. Wij gaan samen kijken of er mogelijkheden zijn om dit dankbare project uit te breiden naar andere gezinnen! Wij houden u op de hoogte!