Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Soroptimisten delen hun ervaringen

Onze stichting, de Herman Broerenschool en de stichting Sjakitarius hebben een zeer vruchtbare avond gehad. Wij hebben ons gepresenteerd naar de Soroptimistenclub. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Onze drie organisaties hebben hen om advies gevraagd.

 

De vakvrouwen van de soroptimisten zijn op vele gebieden deskundig. Ook hebben ze een uitgebreid netwerk. De aanwezige organisaties willen gebruik te maken van elkaars deskundigheid. De soroptimisten hebben een verrassende kennis en ervaring, die we graag willen delen.

De  Herman Broerenschool is een school voor speciaal onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen in Delft. De school zoekt bedrijven die zich in willen zetten om leerlingen een bedrijfsstage aan te bieden.

 

Stichting Sjaki-Tari-Us stelt zich ten doel om kinderen met een verstandelijke beperking te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling en deelname aan de samenleving in Bali, Indonesie.

De Herman Broerenschool heeft de deelnemers zeer hartelijk ontvangen en een deel van de catering verzorgd. Thongsian, geboren in Laos en een van de vrijwilligers van onze stichting, heeft een tipje van de Laotiaanse keuken opgelicht en de gasten verrast met Laotiaanse amuses.

Het was een zeer geslaagde avond.  Onder het genot van een hapje en een drankje ontstonden er levendige discussies die veel opleverden. De deelnemende organisaties hebben heel veel nuttige tips gehad waarmee ze verder aan de slag kunnen.

"Samen sterk", dat bleek maar weer, deze avond!