Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Projectbezoek

Lees hieronder het verslag van John van Beek uit Esch, hij heeft met zijn vrouw onze projecten bezocht.

 

Ik ben John van Beek uit Esch. Voor onze vakantie vonden mijn vriendin Yvonne en ik de website www.helplaos.nl. De werkwijze sprak ons meteen aan en we besloten om het te gaan bezoeken. Helaas hadden we onze reis toen al bijna helemaal vastgelegd en hadden we maar één dag om langs het project te gaan.

We kwamen vanaf Don Khone met een bootje aan in Ban Nakasang, we hadden met Dong in Vientiane afgesproken dat we om 13.00 uur zouden worden opgehaald door twee mannen van de stichting. We kwamen echter al om 11.00 aan in Ban Nakasang, van tevoren hadden we al zitten bedenken hoe we de 2 overige uren gingen besteden.

Meteen nadat we ons bootje waren uitgestapt kwamen er 2 mannen naar ons toe om te vragen waar we heen gingen, wij dachten dat deze mannen ons een kamer in een guesthouse wilden aanbieden zoals wel vaker gebeurt. We besteedden er niet teveel aandacht aan en wilden verder op pad gaan om wat in Ban Nakasang rond te gaan slenteren.

Toen opeens een van de twee onze naam noemden, wisten we dat we verkeerd zaten met onze interpretatie, dit waren dus de mannen die ons naar het project zouden gaan leiden! We moesten eigenlijk wel lachen omdat we tijdens onze hele reis nog geen Laotiaan waren tegengekomen die te vroeg ergens was, alles even relaxt en op het gemakje.

Achterop twee scooters reden we richting een school waar net een nieuw gebouw bij de oude school gebouwd was, het zag er erg mooi uit. Er waren enkele kinderen aan het spelen (het was immers vakantie).

Een aantal mannen uit het dorp (onder andere de directeur en een leraar) kwamen ons enkele dingen uitleggen. Helaas konden we in het nieuwe gebouw niet binnen kijken omdat niemand de sleutels had maar in het oude gebouw hebben we nog wel een kijkje kunnen nemen, super interessant om te zien! Het zag er vrij vervallen uit en het was meteen duidelijk waarom deze stichting zo belangrijk is.

Na het zien van de school gingen we ook nog even langs het kantoor van de stichting ter plaatse waar o.a. vergaderingen gehouden worden. De twee mannen vonden het erg leuk dat we er waren en enthousiast vertelden ze over het project en de stichting.

Hun verhalen, de geweldige mensen in Laos en al het goeds wat de stichting doet in dit prachtige land, hebben ervoor gezorgd dat we het niet alleen bij een bezoek willen laten, weer thuis zijn we nu bezig een inzamelingsactie op poten te zetten zodat er nog meer van deze goede initiatieven gerealiseerd kunnen worden, geweldig!

 

 

Neem gerust contact met ons op!  

jcfvanbeek@hotmail.nl