Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Print IT Design en de Regioregisseur helpen ons

n samenwerking met Print IT Design (http://www.printitdesign.nl) in Maasland en de Regioregisseur van de Haagse Hogeschool (http://www.regioregisseur.nl/) hebben we een nieuwe stageplek gecreëerd.

 

In samenwerking met Print IT Design (http://www.printitdesign.nl) in Maasland en de Regioregisseur van de  Haagse Hogeschool (http://www.regioregisseur.nl/) hebben we een nieuwe stageplek gecreëerd.

Een stagiaire zal onderzoek gaan doen hoe we onze website beter kunnen gaan gebruiken om vrijwilligers te binden en te informeren. En hoe we ze kunnen helpen om onderling informatie uit te wisselen.

Wij hopen het komende schooljaar iemand te vinden die zijn/haar talenten aan de mensen in het Khongdistrict wil doneren en een mooie website voor ons bouwt. Een uitdagende opdracht voor een enthousiaste student(e) met een mooi resultaat: Nog meer mensen worden uitgedaagd om zelf initiatieven te nemen! En ze kunnen van elkaar leren!

 

Bij ons hoef je geen directeur te zijn om een initiatief te nemen! 

Onze kracht ligt vooral bij de vrijwilligers, die in een korte tijd  onze stichting uitgebouwd hebben tot een unieke organisatie, waar  deelnemers in Laos en Nederland worden uitgedaagd om zelf initiatieven te nemen. 

Wij zijn juist zo ver gekomen doordat we heel veel overlaten aan de betrokkenen; zij krijgen veel vrijheid bij het invullen van hun ideeën. Zo stimuleren we de initiatieven van onze vrijwilligers.

 

 

Vrijwilligers in Nederland en in Laos. 

In Nederland helpen steeds meer vrijwilligers onze stichting bekend te maken, door onze website te verbeteren, promotiematerialen te ontwikkelen en te onderzoeken en adviseren hoe we het nog beter kunnen gaan doen. Vrijwilligers uit Nederland, Belgie, Maleisie, de Phillipijnen en Laos zijn en worden binnenkort in het Khongdistrict actief om onze (en hun!) ideeën in praktijk te brengen.

 

Experts versus vrijwilligers

Het inzetten van experts is niet altijd de beste oplossing. Een expert moet betaald worden. Hij/zij is ook maar een beperkte tijd in het Khongdistrict aanwezig. Vaak is deze tijd veel te kort, er is niet genoeg tijd om te overleggen wat de bevolking zelf wil. Vaak is er niet genoeg nazorg.

Wij werken liever met vrijwilligers: die kosten niets, ze zijn gedreven en wat ze doen komt uit hun hart. Omdat ze ook niet alles weten, stellen ze zich open naar anderen op.  Vrijwilligers planten de zaadjes voor nieuwe ideeën en helpen deze verder uit te werken. Laotianen voelen dit feilloos aan. Deze aanpak komt heel erg overeen met hun eigen cultuur. Die is niet confronterend, maar aftastend en vooral heel veel overleggend. 

Mensen krijgen dus de tijd om zaken te overwegen en te overleggen. Doordat er steeds vrijwilligers in onze projecten actief zijn, krijgen ideeën de kans om plannen te worden en weer wat later worden deze plannen vaak later ook uitgevoerd.

 

 

Zo zijn wij zijn we dus, samen met Print IT Design, de regioregisseur en een betrokken student, op weg naar een simpel systeem waarmee we geïnteresseerden, vrijwilligers en mensen van andere organisaties in staat stellen ideeën en kennis met elkaar te delen. Vrijwilligers kunnen zo van en met elkaar leren. Bovendien zullen steeds meer nieuwe vrijwilligers uitgedaagd worden om zelf aan de slag te gaan.

 

 

Blijf ons volgen, natuurlijk houden we jullie steeds op de hoogte!