Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Opbrengst watersponsorloop

Op 4 maart heeft Adrie de Koning, de voorzitter van onze stichting, de kinderen van de Vrije School Widar laten beleven hoe het is om in Laos te wonen en naar school te gaan.

Op Wereldwaterdag (22 maart) hebben de kinderen een loopwedstrijd gehouden om geld op te halen voor twee waterpompen: een voor Widar zelf, en een voor een school in Laos.

De leerlingen begrijpen nu dat een waterpomp van essentieel belang is om goed te kunnen leven, en dat sommige mensen er echter geen geld voor hebben. Daarom hebben ze zo hard hun best gedaan om zo veel mogelijk sponsors te vinden. En dat is ze gelukt!

De kinderen waren razend enthousiast. Ze hebben gedanst, gezongen en gerend om geld op te halen. We zijn trots dat de kinderen zo gemotiveerd waren om de gestelde doelen te halen. Buiten was het ijskoud, maar ieder’s enthousiasme maakte ons heel warm van binnen.

Dat alle deelnemers stuk voor stuk hun best hebben gedaan, was duidelijk. Maar er was wel een klas die er bovenuit stak: de zesde. Het was dan ook de zesde klas die de check op 13 mei aan Adrie mocht overhandigen. Groot was zijn verbazing! Maar liefst € 1500,- werd opgehaald, en dat is genoeg voor een waterpomp, en zelfs nog een flinke stapel schoolboeken erbij!

De kinderen hebben ook beloofd op de website de kinderpagina eens onder de loep te nemen. Er staat veel informatie op, maar hij is nog niet echt “cool”. De leerlingen zullen advies geven hoe we de website kunnen verbeteren. Adrie heeft ze gevraagd om leuke filmpjes te maken, om zo ook andere kinderen te inspireren. Wie weet krijgen dan ook andere kinderen de kriebels om filmpjes te maken of advies te geven

We wachten in spanning af!