Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

"Ons" comité is geregistreerd in Laos!

"Ons" comité zal vanaf nu officieel uitgenodigd worden voor vergaderingen en kunnen bijvoorbeeld vanaf nu zelf ook om hulp vragen bij overheidsinstanties en andere organisaties. De leden hebben meer status en autoriteit gekregen en er zal beter naar hen geluisterd worden. Een grote stap vooruit!

 

Registratie van ons lokaal comité

Vanaf het begin is in Laos een lokaal comité, het Khong Development Committee, actief als schakel tussen de bevolking en onze stichting. Dit lokale comité werkt zelfstandig en is dus onafhankelijk van onze organisatie. Wel is er  nauw contact en helpen we elkaar waar mogelijk! Dit comité was tot voor kort niet officieel erkend omdat de regering geen lokale initiatieven toestond. Hierdoor was het soms moeilijk voor hen om initiatieven te nemen. Een officiële registratie werd onvermijdelijk.

 

Dit is nu, via een ellenlange en moeilijke procedure, veranderd. Dong, onze lokale regelaar, heeft contact gezocht met het ministerie en heeft het lokale comité geholpen met de registratie. Zo moest het bestuur zich uitbreiden van vier naar tien leden, werden statuten opgesteld en een vijfjarenplan gemaakt. Na veel gedoe met diverse autoriteiten is het comité nu officieel geregistreerd. We zijn pas de derde organisatie in Laos die dat gelukt is. Een topprestatie van Dong en het comité! Het vroegere KDC heet nu Khong District Community Development Association, het KCDA.

Zij worden vanaf nu officieel uitgenodigd voor vergaderingen en kunnen bijvoorbeeld ook hulp vragen bij overheidsinstanties en andere organisaties. De leden hebben meer status en autoriteit gekregen en er zal beter naar hen geluisterd worden. Een grote stap vooruit!