Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

ONDERWIJS: (mogelijke) bouw school Don Xai Phai 2019

Don Xai Phai is een dorp met ruim 600 inwoners aan de oever van de Mekong. De meeste mensen leven er van de inkomsten uit de rijstteelt en visserij. De inkomsten zijn echter erg laag en de mensen kunnen er amper van rondkomen.

De houten school in het dorp verkeert momenteel in zeer slechte staat. De wanden van de school zijn kromgetrokken en er missen hier en daar planken. Verder is het zinken dak aan het roesten en zit het vol met gaten, waardoor het zowel tegen zon als tegen regen weinig bescherming biedt.
Een flinke storm vorig jaar heeft ook veel schade aangericht.

Kortom: de hoogste tijd dat dit gammele gebouw vervangen wordt door een gedegen betonnen exemplaar met 3 klaslokalen. Tevens zijn er nieuwe stoelen en tafels voor de kinderen en hun leraren nodig.
Het dorpscomité heeft daarom een aanvraag voor financiële support ingediend bij onze Laotiaanse partner, het KCDA.

Het KCDA heeft, nadat zij deze aanvraag hebben geaccepteerd, bij ons een officiele aanvraag ingediend. Deze aanvraag past prima bij onze missie 

Zowel voor deze school als voor de scholen in Houay Pai en Ban Nasenphan gaan wij de komende tijd actief op zoek naar donateurs.

Mocht dit project of een van onze andere projecten je aanspreken en zou je hieraan financieel willen bijdragen dan kan dat. Doneren kan rechtstreeks via de doneerknop op onze site of als je liever geen gebruik maakt van IDEAL, klik dan hier.

Voor foto’s van deze school klik hier.

 

Project type: 
Onderwijs