Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Onderwijs bouw school Ban Muang 2017-2018

De oude school in Ban Muang is ernstig aan vervanging toe. In het dak, maar ook in de houten muren, zitten grote gaten zodat met name in de regentijd het lesgeven zeer onaangenaam is. Een aantal kinderen komt in de regentijd niet eens opdagen omdat het eigenlijk niet te doen is om dan met je schriftje en potlood in de klas te zitten. Ook in het hete seizoen is het binnenklimaat van de school zeer slecht. Geen plafond, geen ventilatoren, dus bloedheet. Je kunt je wel voorstellen dat de kinderen, maar ook de leraar, zich dan slecht kunnen concentreren. De oude school bestaat slechts uit één ruimte waar twee groepen les krijgen.

Op de school zitten zo’n 75 kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. De kinderen komen uit drie dorpen, Ban Muang, Ban Nafang en Ban Oepasan.

De dorpen liggen aan de Mekong en de bewoners leven voornamelijk van de visserij en de rijstteelt. Het gemiddelde inkomen ligt rond de € 100 per maand en men kan daar amper van rondkomen. Laat staan ook nog geld opzijleggen voor een nieuwe school. De school was daarom al meer dan vijf jaar aan vervanging toe. De bijdrage voor de bouw van deze nieuwe school en de toiletten is dus met zeer veel blijdschap ontvangen.

Daarnaast wordt volgens het principe van onze stichting ook altijd een bijdrage van de dorpsbewoners gevraagd. Dit kan in de vorm van geld, maar ook in menskracht, zand, grind of stenen. Op deze manier wordt het ook echt iets van henzelf.

De officiële overdracht van de school aan het dorp door het KCDA heeft inmiddels op 26 Maart 2018 plaatsgevonden.

Wil je meer foto’s zien van dit project, klik dan hier.

Project type: 
Onderwijs