Helplaos projecten

Onderwijs

Onderwijs is meer dan leren lezen en schrijven. Het is de basis voor een beter bestaan. Onderwijs maakt kinderen tot zelfstandig denkende, ondernemende burgers. En dat is van vitaal belang voor de noodzakelijke veranderingen in Laos. Stichting Vrienden van het Khongdistrict zet zich in voor goed onderwijs.

Onderwijs bouw school Ban Muang 2017-2018

De oude school in Ban Muang is ernstig aan vervanging toe. In het dak, maar ook in de houten muren, zitten grote gaten zodat met name in de regentijd het lesgeven zeer onaangenaam is. Een aantal kinderen komt in de regentijd niet eens opdagen omdat het eigenlijk niet te doen is om dan met je schriftje en potlood in de klas te zitten. Ook in het hete seizoen is het binnenklimaat van de school zeer slecht. Geen plafond, geen ventilatoren, dus bloedheet. Je kunt je wel voorstellen dat de kinderen, maar ook de leraar, zich dan slecht kunnen concentreren.

Uitbreiding van de school in Ban Thamouang 2017-2018

In Ban Thamouang, de standplaats van het KCDA, worden momenteel drie nieuwe klaslokalen en vijf toiletten bijgebouwd. Ook krijgen de kinderen en hun leraren nieuw meubilair.

Leesproject: Laat een kind lezen

Behalve het lezen voor school willen we ook het lezen voor je plezier stimuleren. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Wanneer een kind kán lezen, wil het graag meer lezen. Praten over wat je