Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Officiële overdracht school Kinak

Op 28 november ’14 vond de ceremonie plaats, waarbij een nieuwe school officieel overgedragen werd aan het dorp Kinak.

Het KCDA heeft dit schoollokaal medegefinancierd door een aanvraag voor subsidie in te dienen bij de Australische ambassade. Dit is een grote stap vooruit voor het KCDA, het is hun eerste subsidie van een andere organisatie dan de stichting Vrienden van het Khongdistrict.

Het KCDA kan door niet alleen afhankelijk te zijn van onze stichting, nog meer betekenen voor de inwoners van het Khongdistrict.

Vanuit Nederland waren de vrijwilligers Ellen, Lies en Nelline aanwezig. Deze aanwezigheid van buitenlanders wordt zeer op prijs gesteld, zij werden dan ook voorgesteld aan een afgevaardigde van het ministerie van Onderwijs en Sport (externe relaties).

Mr. Bounchan, voorzitter van het KCDA, hield een toespraak en ontving uit handen van het dorpshoofd (een soort burgemeester) een oorkonde als uiting van dankbaarheid voor de gift. De school ontving ook nog een hoeveelheid studieboeken en landkaarten van Europa.

Eind december verwachten we de officiële overdracht van de school in Nakasang. Hopelijk kunnen daar ook een aantal vrijwilligers bij aanwezig zijn.