Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Nieuwe lokalen school Nakasang overgedragen

In december vond er al een officiële overdracht van een nieuw lokaal aan de school in Kinak plaats. Het KCDA had daar via een door hen zelf ingediende aanvraag voor een subsidie van de Australische ambassade aan bijdragen.

Enkele weken geleden was het de beurt aan de High school (een soort voortgezet onderwijs) in Nakasang. Ditmaal was de subsidie aan de school verstrekt via donaties die bij onze stichting worden ontvangen.

Zoals wij eerder al schreven geven we nooit zomaar geld. De bevolking moet ook altijd een bijdrage leveren. Zij zorgen bijvoorbeeld voor zand en grind dat nodig is voor het maken van cement. Of ze helpen bij de bouw waar dit mogelijk is.

De school wordt na het afronden van alle bouwactiviteiten overgedragen aan het dorp. Het bouwcomité wordt daarmee ontbonden en de zorg van de school ligt daarmee in handen van de schooldirecteur, die wordt gecontroleerd door het dorpshoofd. 

De heer Bounchan, voorzitter van het KCDA, en de heer Peng mochten uit handen van de lokale autoriteiten weer een mooi certificaat ontvangen. Ook Adrie de Koning, medeoprichter van onze stichting, kreeg een certificaat opgestuurd. Met deze certificaten betuigen zij hun dank aan de mensen die het mede mogelijk gemaakt hebben de school mooier, veiliger en daardoor voor nog meer kinderen bereikbaar te maken.