Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Nelline

Ik ben Nelline Notenboom, geboren in 1963 en sinds 2010 actief voor de stichting. In het dagelijks leven werk ik als HR-adviseur/re-integratiedeskundige bij de faculteit Diergeneeskunde.

Ik woon samen met Lies Roeleveld, die ook actief is voor de stichting.

Mijn droom is al jaren om een aantal jaren in Azië te wonen. Ik ben voor het eerst met dit werelddeel in aanraking gekomen in 1999. Indonesië was de plek waar ik toen vier weken heb doorgebracht en ik was op slag verliefd op de cultuur, natuur, de mensen en natuurlijk het eten. Uiteindelijk heb ik samen met Lies voor Laos gekozen om onze plannen waar te gaan maken. Dit land, waar we inmiddels twee keer geweest zijn voldoet aan alle voorgaande zaken waar ik eerder al verliefd op geworden ben, maar heeft nog iets anders. Naast wonen en leven wil ik graag ook nog iets zinvols kunnen doen en Laos is een land waar nog best wat hulp geboden kan worden.

Om het land goed te leren kennen, raadde iemand mij aan om dat eerst maar eens vanuit Nederland te doen. Dat kon misschien wel heel goed door vrijwilligerswerk te gaan doen.

Al speurend op internet kwam de stichting HelpLaos als eerste bovendrijven en ik was meteen gegrepen. Kleinschalige projecten, enthousiaste verhalen, eerlijke uitstraling en ze hadden best wat te doen voor mensen zoals ik.

Na een telefoongesprek met Adrie de Koning werd ik al snel gebombardeerd tot sparringpartner van hem. Hij had iemand nodig die zijn creatief, chaotische geest af en toe afremde en zo meehielp om orde te scheppen. En dat zag ik mezelf wel doen.

Daarnaast viel me op dat de website hier en daar ook wel wat meer structuur kon gebruiken, dus dat werd mijn eerste echte klus. Samen met Adrie en andere, enthousiaste vrijwilligers is het een mooi product geworden.

Over de toekomst. Begin 2016 gaan Lies en ik voor drie jaar naar Laos om onze inmiddels gezamenlijke droom hopelijk waar te kunnen maken. Tot die tijd hopen we in Nederland nog een hoop mooie dingen te doen voor de stichting.

Stuur mij een bericht