Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Liz

Mijn naam is Liz Watkins. Mijn achternaam geeft al aan dat ik geen Nederlander van origine ben, al heb ik nergens zo lang gewoond als in Nederland. In Delft om precies te zijn, een plek waar ik me helemaal thuis voel.

Ik ben geboren in de VS en opgegroeid in Engeland. Engels is mijn moedertaal en ik ben vertaalster van beroep. Sinds 2008 werk ik niet meer voor een vaste werkgever en doe ik op freelance basis van alles wat met taal te maken heeft. 

In 2008 ging ik met mijn man en jongste kind een tijdje in Jakarta wonen. Om feeling te krijgen met de nieuwe omgeving maakte ik al snel deel uit van een lokale groep die geld inzamelde om kinderen te sponsoren, zodat ze toch naar school konden. Daarnaast gaf ik ook Engelse les in een plaatselijke school aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Dat was op alle fronten een onvergetelijke ervaring en ik heb er hele dierbare herinneringen aan. 

Vorig jaar heb ik Adrie de Koning ontmoet tijdens hartrevalidatie. Hij vertelde iets over de stichting Help Laos en vooral vanwege mijn ervaringen in Indonesië wilde ik er direct meer van weten. Ik was en ben nog steeds zeer onder de indruk van het werk dat door deze Stichting verricht is. Ik stelde dus voor om wat vertalingen naar het Engels te doen en dat is nu mijn link met Help Laos!