Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Lars en Evelien in Khong

Lars en Evelien bezoeken nu onze projecten in het Khongdistrict. Ze helpen onder andere om lessen over hygiene voor de basisschool te ontwikkelen.

We zitten nu op het Khong eiland te internetten om jullie op de hoogte te brengen van wat we tot nu toe allemaal gedaan hebben. Ondertussen zijn de trainers Dong en Ging naar het hospital voor een afspraak. We hebben hier al veel meegemaakt!

 

We hebben op dit moment 350 tandenborstels, 350 tandpasta, 200 ballonnen, 100 pennen, 48 potloodslijpers, 50 potloden, 7 ballen en 6 springtouwen liggen :) Je kan dus zeggen dat het inkopen doen goed gelukt is!!!

 

Het contact met de KDC verloopt goed. Allereerst hebben we onze ideeen voorgedragen aan de KDC en met hun vergaderd. De dag daarop hebben we de hele (!!) dag vergaderd en meegeholpen met de development training!! (we moesten meedoen met een toneelstukje waarin we uitlegden wat ontwikkeling was). Vervolgens moesten de members van de KDC vragen beantwoorden en het toneelstukje herhalen. Dit om te 'leren door te doen'. Het lijkt erop dat ze het begrepen hebben! Daarna heeft de KDC gerapporteerd wat er in 2009 gedaan is en verder vergadert.


Gisteren hebben we voor het eerst de daadwerkelijke projecten gezien (finished en ongoing). Als eerste hebben we de overdracht van 1 schoolgebouw meegemaakt. We werden daar hartelijk verwelkomd, goed verzorgd en hebben een basi mogen meemaken. Wat een unieke ervaring zeg! 's middags zijn we langs 5 verschillende projectjes gegaan. We hebben gesproken met de docenten en hoofden van de scholen en foto's gemaakt voor verslag.
 
Voor de komende dagen gaan we het volgende doen: In de ochtenden van de komende dagen gaan we het tandenpoetsproject uitvoeren op een paar scholen. De middagen zijn voor verslaglegging.

 

Volgende week beginnen we met dans en sport. Op verschillende scholen en het is al goed gekeurd!!! Op zondag is er de gelegenheid voor de mensen hier om verzoeken om steun in te dienen voor nieuwe projecten. Wij gaan volgende week van zoveel mogelijk aanvragen foto's maken om een goed beeld te krijgen van de verschillende situaties.
 
We hebben het erg naar ons zin hier en we houden jullie natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte!
Groetjes,
Evelien en Lars