Rijstvelden bij een ondergaande zon

Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Laos

Laos is het enige land van Zuidoost-Azië dat volledig door andere landen wordt omringd. Omdat er geen kustlijn is, is Laos lange tijd een geïsoleerd land geweest.

Het totale oppervlakte is bijna 6 keer zo groot als Nederland en er wonen ongeveer 7 miljoen inwoners met een jaarlijkse bevolkinggroei van 1,66%. De gemiddelde levensverwachting is 62,77 jaar, voor vrouwen ligt deze iets hoger. 

Het analfabetisme ligt rond de 39%. Ondanks de groei de laatste jaren is Laos nog steeds een arm land. 33% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Reden genoeg om hier als stichting met kleinschallige projecten de Laotiaan te inspireren, stimuleren, activeren en te faciliteren.

Vientiane is de hoofdstad en de grootste stad van het land. Daarna volgen Savannakhet, Luang Prabang en Pakse. Qua natuur, is Laos één van de meest onaangetaste landen. Je kunt genieten van de uitgebreide regenwouden, de mooie bergen en van de prachtige rivieren. Bovendien heeft Laos één van de het best bewaarde culturen van Indo-china. Wil je nog meer lezen over Laos klik dan hier