Helplaos kids page

Hoe de Haas aan het Schaap kwam.

 

Eens kocht een man een Schaap en ging naar huis. Een Haas zag hem en dacht: " Wat een mooi Schaap is dat! Die moet ik hebben voor mezelf". De Haas rende snel voor de man uit en deed zijn linkerschoen uit, legde hem op de weg en verstopte zich in de bosjes. De man zag de schoen en zei bij zichzelf: "Dit is een prima schoen, maar ik zie helaas de andere schoen niet, ik zal hem niet meenemen."
De Haas trok zijn linkerschoen weer aan en rende snel voorbij de man, trok zijn rechterschoen uit, legde deze op de weg en verstopte zich weer. De man kwam bij de tweede schoen, stopte en zei: "Dit is de rechterschoen, de andere was de linker. Ik ga terug om de linkerschoen te zoeken, dan heb ik een goed nieuw paar schoenen".
Hij bond het Schaap aan een boom vast naast de weg, legde de schoen naast het Schaap en liep terug om de eerste schoen te vinden. Hij keek en keek nog eens, maar kon hem niet vinden. Toen de man ging zoeken naar de schoen, pakte de Haas zijn rechterschoen, maakte het Schaap los en nam hem mee naar zijn huis.
Toen de man terugkwam, vond hij geen Schaap en geen schoen. Hij schreeuwde: "Wat ben ik dom."