Helplaos kids page

Het diner van de Leeuw

 

 

Er was een plek op de savanne waar de dieren die er woonden het heel fijn vonden. Er was lekker water en het gras was er mooi groen. Maar er leefde ook een hele sterke leeuw. Hij doodde elke dag wel 2 of 3 dieren.

Op een dag gingen de dieren naar hem toe en zeiden tegen hem: ”Ach, lieve Leeuw, het is helemaal niet goed voor jou om de hele dag te rennen en te jagen hier. We zullen je elke dag 1 dier brengen voor je diner”.

Leeuw zei: “ Dat is goed, begin maar meteen met het dier van vandaag te brengen, ik heb honger. Ik moet mijn diner elke dag hebben. Doen jullie dat niet dan dood ik zoveel dieren als ik wil!"

“Dood ons niet, lieve Leeuw, we zullen je elke dag een dier sturen”. Ze trokken lootjes en die dag was het een antilope die het diner werd van de Leeuw. Elke dag werd er 1 dier bij de Leeuw gebracht. Maar de dieren waren niet gelukkig. Ieder van hen dacht: “Morgen ben ik misschien wel de volgende”.

Op een dag was het de beurt aan Haas om Leeuw’s diner te worden. Maar de Haas was niet ongelukkig, hij lachte! De Haas zei: “Dat is goed, dat is heel goed! Wees niet bang, de Leeuw zal mij niet opeten!”  De Haas rende naar de rivier, sprong in het water en rolde daarna door de modder. Hij was erg vies toen hij bij de Leeuw kwam. De Leeuw zag hem en werd boos.

Hij brulde: “ Dat vieze dier wil ik niet voor mijn diner!”

“Oh, lieve Leeuw, ik ben niet jouw diner voor vandaag. Ik moest je een grote, vette Haas brengen. Maar op weg hier naartoe ontmoette ik een ander Leeuw en hij pakte de Haas van mij af en at hem zelf op”, zei de Haas. De Leeuw vroeg: ”Is er nog een Leeuw hier op de savanne?”

“Ja, die is er, hij is groot en sterk. Ik denk dat hij sterker is dan jij”. De Leeuw werd nog bozer en zei tegen de Haas: “Laat mij die Leeuw zien”. De Haas zei: “Goed, laten we naar hem toegaan”. En ze gingen naar een grote waterput. De Haas keek in de put en zei: “Kijk, daar is hij en de Haas is bij hem”. De Leeuw keek in de put en zag zichzelf en de Haas in het water. Hij sprong in de put om ze te vangen, maar kwam nooit meer terug!

De dieren waren erg blij, ze dansten en sprongen en bedankten de slimme Haas.