Rijstvelden bij een ondergaande zon

Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Khongdistrict

Zuid-Laos heeft heel wat bezienswaardigheden op een relatief klein gebied. In Si Phan Don, genaamd de „4.000 eilanden“, kun je fascinerende geologische fenomenen ontdekken; het fantastische landschap met uitzichten over de rivieren, watervallen en de zeer zeldzame zoetwater dolfijnen. In de vele mooie dorpen kun je het traditionele landleven en de vele overblijfselen van rijke koloniale tijden zien. Hier kun je de gastvrijheid van de lokale mensen ervaren. Of een bootreis op Mekong maken en de erfenis van de Fransen zien.

In het zuiden van Laos kun je het Bolaven plateau met zijn prachtige diversiteit aan natuur, spectaculaire uitzichten, watervallen zien en kennis maken met de laotiaanse bevolking.

Bovendien kun je de breedste waterval van Zuidoost-Azië zien en natuurlijk kun je onze projecten bezoeken.

Champassak, de hoofdstad van de provincie en in vroegere dagen de Koninklijke woonplaats, is ook het bezoeken waard. Tegenwoordig is het een rustig stadje bij de grens van Mekong. Ondanks dat, is het een perfect uitgangspunt om beroemde "Wat Pu", één van overblijfselen van de geschiedenis van de Kmer te bezoeken. Dit is een enorm tempelcomplex aan de voet van een heilige berg. De ruïnes van "Wat Pu" dragen bij aan de serene sfeer van deze bijzondere plek. 

Ben je van plan Laos te gaan bezoeken, lees dan ook nog even de Do's and Don'ts