Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Inge

Inge HuijdingIk ben Inge Huijding, 46 jaar en tekstschrijver in ’s-Gravenzande.

Schrijven is het leukst met en voor mensen die genieten van wat ze doen. Mensen met een passie, zoals de mensen van Help Laos.

Als kleine ZZP-er met drie jonge kinderen heb ik zelden tijd teveel, maar omdat ik het belangrijk vind in het leven niet alleen met m’n eigen zaakjes bezig te zijn, gaf ik me in 2011 op voor Beursvloer Westland, een matching event (mooi woord) voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die met gesloten beurs iets voor elkaar willen betekenen. Tijdens die inspirerende middag zocht Adrie contact met mij. Zijn vraag: kun jij teksten schrijven voor onze website? Ja, dat kon ik.

Thuisgekomen verdiepte ik me in de bestaande site en constateerde tot mijn genoegen dat:

  • Help Laos een bijzondere stichting is, die met bijzondere mensen op een bijzondere manier heel goed werk doet en dat
  • De site, waar het enthousiasme vanaf spatte, dankzij de enorme hoeveelheid informatie inderdaad wat schrap- en schaafwerk kon gebruiken.

Kort daarna bespraken Nelline en ik via Skype (handig, de moderne technologie) wat er in grote lijnen met de site zou moeten gebeuren. Vervolgens heb ik op haar aangeven in stukjes en beetjes (de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Nelline soms wel erg lang op resultaat moest wachten, alle hulde voor haar respectvolle benadering en engelengeduld) een deel van de bestaande teksten herschreven en nieuw aangeleverd materiaal waar nodig geredigeerd.

Tot voor kort had ik geen speciale binding met of belangstelling voor Azië. Maar de laatste tijd begint het toch wat te kriebelen. Mijn zwager doet niets liever dan fietsen en mensen ontmoeten in landen als Thailand, Burma, Nepal, Vietnam en, inderdaad, Laos. Mijn vader is geboren in Singapore en heeft tijd moeten slijten in een Jappenkamp in Indonesië. Hoewel, of misschien juist omdat hij er al enige jaren niet meer is neemt de behoefte mijn licht op te steken in het land van zijn jeugd de laatste tijd toe. Dus wie weet. Dankzij Help Laos is mijn beeld van het leven en de mensen aan de andere kant van de wereld in elk geval een stukje verder ingekleurd. En als ze er weer iets geschreven moet worden dan geef ik met alle plezier kleur aan hun verhaal!