Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Henk Bierman

Henk BiermanMijn naam is Henk Bierman. Ik ben geboren in 1946, ben getrouwd en heb twee zoons en schoondochters. Ik heb twee kleinzoons en sinds november 2014 een adoptie kleindochter uit Sri Lanka. Ik ben altijd financieel-administratief bezig geweest, het einde van mijn eigenlijke werkzame leven was in februari 2007. Sinds die tijd verveel ik mij niet en doe ik redelijk veel vrijwilligerswerk bij verenigingen en stichtingen. 

Via een andere vereniging kwam ik de huidige voorzitter Jan van Keulen tegen. We zaten beiden in de kascontrolecommissie en Jan had wat probleempjes met het opzetten van de boekhouding in Laos en verwerken van de uitkomst in Nederland. 

Na een aantal jaren als adviseur van het bestuur van de stichting, ben ik na de bestuurswisseling penningmeester geworden. Ik weet dus wat dit inhoudt en wat er van mij verwacht wordt. Gezien de mooie ontwikkelingen in Laos, het bouwen van scholen en waterpompen en de ontwikkeling van de bevolking in LAOS - in het bijzonder de mensen in het Khong district- lijkt mij dit een erg leuke taak die ik hopelijk nog een aantal jaren met veel werklust en plezier kan vervullen. 

Een bijzonder punt vind ik de vrijwel belangeloze inzet van de vrijwilligers in Nederland en ook diegene die als vrijwilliger naar Laos gaan om daar Engelse les te geven en de mensen behulpzaam zijn. 
Ontwikkelingen op gebied van Eco-tourisme en een project voor veeteelt geven ook de bewoners kansen op een betere toekomst. Doordat de stichting met vrijwilligers werkt, is het kostenplaatje zeker laag en ook daarom spreekt de stichting mij erg aan. Op deze manier gaat er zoveel mogelijk geld naar Laos voor ontwikkeling en ondersteuning van de mensen daar.

Stuur mij een bericht