Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Haagse Hogeschool

Dankzij de inzet van onze vrijwilligers in binnen- en buitenland hebben we al veel bereikt. We willen meer! Daarom zijn we ontzettend blij met de goede samenwerking tussen ons en de Haagse Hogeschool.>>>

 

Dankzij de inzet van onze vrijwilligers in binnen- en buitenland hebben we al veel bereikt. Maar we willen meer! Bijvoorbeeld de jeugd meer bij onze organisatie betrekken. Hiervoor zijn een interactieve website, een goed gebruik van de sociale media en geschikte lesmaterialen nodig. Deze benodigdheden kunnen we natuurlijk niet allemaal zelf ontwikkelen.

Daarom zijn we ontzettend blij met de samenwerking tussen ons en de Haagse Hogeschool.

Zo heeft een hele klas die Communicatie en multimediadesign studeert, ideeën ontwikkelt om meer vrijwilligers te vinden en binden. En, heel belangrijk, om hen met elkaar van gedachten te kunnen laten wisselen. 

 

Inmiddels zijn er nog veel meer leuke ideeën naar boven gekomen. Zo heeft een groep studenten bedacht om een digitale “scheurkalender” te maken. Op een scherm daagt iemand je uit om het scherm aan te raken. Daarna kan je door informatie van onze stichting bladeren (mét korte filmpjes) en kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor meer informatie.

 

Mensen worden uitgedaagd om leuke filmpjes te maken, met onze organisatie als onderwerp en om die vervolgens naar vrienden te sturen. Met de nieuwe middelen die we nu hebben, kan je jouw vrienden laten geloven dat jij vrijwilligerswerk aan het doen bent in Laos. Of insecten zit te eten….

Dit zal mensen uitdagen om het filmpje door te sturen.Zo krijgt onze stichting steeds meer bekendheid.

 

Met zulke filmpjes is het ook mogelijk om op onze website een virtuele tour door een Laotiaans dorp te maken. De filmpjes die hiervoor nodig zijn, kunnen aangeleverd worden door vrijwilligers en bezoekers van onze projecten. Studenten van de Haagse Hogeschool kunnen er dan een spetterende animatie van maken.

 

Door middel van barcodes op posters kunnen wachtende mensen meer informatie opvragen over onze stichting.Zo kun je mensen even wakker schudden. Op deze manier is het gemakkelijk om een Nederlandse situatie (patatkraam) eenvoudig te vergelijken met die in Laos (kommetje rijst). Het is dan zelfs mogelijk om contact te leggen met onze stichting of een donatie te doen.

 

Verder zijn er veel ideeën uitgewerkt waarbij Twitter, Facebook en Hyves een grote rol spelen, zoals een virtuele speurtocht langs deze media om informatie op te halen.

 

De volgende stap is dat studenten een paar van deze ideeën uit gaan werken. Dit kan vrijwilligerswerk zijn, maar het kan hen ook studentenpunten opleveren. Zo wordt hun leertijd ook zinvol voor anderen.

 

Wij vinden het geweldig om met studenten van de Haagse Hogeschool te werken. Ze bruisen van energie, hebben geweldige ideeën en beschikken over de juiste faciliteiten om de ideeën uit te werken. Samenwerking met studenten helpt onze sichting verder te ontwikkelen en, heel belangrijk, het geeft ons heel veel energie.

 

Blijf ons volgen! Spannende dingen staan te gebeuren!