Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Ging verlaat Laos

Ging gaat Laos verlaten, ze was jarenlang een onmisbare steun in onze organisatie. Ging gaf ons veel structuur door haar vele rapporten, aanbevelingen en gedetailleerde projectvoorstellen. Ze heeft ons lokale comité geholpen een helder boekhoudsysteem op te zetten. Dit alles in nauwe samenwerking met Dong, onze communicator, netwerker, onderhandelaar en coach van het lokale comité.>>>>>

Ging verlaat Laos.

 

Het lokale comité in Laos, het hart van onze organisatie heeft de afgelopen jaren heel veel geleerd, zoals je op kan maken uit onze berichten.

Ging, een Phillipijnse vrijwilliger, en Dong een Laotiaanse vrouw, helpen ons al bijna vanaf het begin, vanaf 2003. Zij wonen in de hoofdstad, Vientiane.

Zij hebben het Khongdistrict zeven keer bezocht.  Zij trainden het lokale comité ter plaatse, door samen nieuwe taken uit te voeren: kijken waar de nood het hoogst is, wat de problemen zijn, plannen maken, dit communiceren met Nederland en tenslotte de plannen uit voeren en nabespreken met alle betrokkenen.

Tussen deze bezoeken door begeleidden ze het comité vanuit de hoofdstad. Dit ging niet altijd even gemakkelijk, Vientiane en het Khongdistrict liggen zo’n 700 km uit elkaar. Veel ingewikkelde zaken moesten met elkaar besproken worden, en vooral in het begin waren de telefoonlijnen slecht.

 

Ging gaat Laos verlaten, ze was jarenlang een onmisbare steun in onze organisatie.

Ging gaf ons veel structuur door haar vele rapporten, aanbevelingen en gedetailleerde projectvoorstellen. Ze heeft ons lokale comité geholpen een helder boekhoudsysteem op te zetten. Dit alles in nauwe samenwerking met Dong, onze communicator, netwerker, onderhandelaar en coach van het lokale comité.

Ging’s rapporten gaven ons een zeer goede indruk van de situatie, omstandigheden en vorderingen van al onze activiteiten.

Al Ging’s rapporten, aanbevelingen gebruiken wij nog steeds en zijn een bron van informatie voor iedereen die actief wil zijn in onze stichting.

 

Deze twee vrouwen waren samen een superteam, ze vulden elkaar prima aan. Dong, de regelaar, met heel veel ervaring in het begeleiden van kleinschalige projecten met de lokale bevolking, en Ging, de analist, planner en reporter.

 

Ging gaat terug naar de Filippijnen om haar hulpbehoevende ouders steunen en gaat onder andere Filippijnse vrijwilligers ondersteunen die in Laos actief zijn of willen worden. Ook heeft ze daar zelf een viskweekproject op helpen zetten. Dat gaat ze nu nog beter begeleiden.

 

Samen hebben we heel veel geleerd, wij zijn rijker geworden van onze samenwerking.

Ging zal proberen om ons te blijven ondersteunen. Mogelijkheden zijn er volop met de nieuwe communicatiemiddelen.

 

Nieuwe uitdagingen liggen op onze weg, nieuwe vrijwilligers zullen zeker ons pad gaan kruisen.Wij gaan proberen Ging’s taken over andere mensen te verdelen. Op deze manier kunnen ook zij zich verder ontwikkelen. En dat is ons doel: De mensen daar leren omgaan met veranderingen en zich steeds aan te blijven passen aan de steeds veranderende wereld.

 

Ging, al blijf je ons nog wel helpen vanuit de Phillipijnen, we zullen jou zeker enorm gaan missen!

Bedankt voor alles wat je voor de mensen in Khong, Dong en ons hier in Nederland gedaan hebt! We hopen dat je een hele mooie tijd tegemoet gaat met al jouw familie en vrienden weer om je heen!