Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Fietsen voor een nieuwe school

Belgisch gezin gaat misschien wel een hele school voor ons “bij elkaar fietsen”

Vier enthousiaste mensen uit het naburige België hebben een geweldig plan bedacht. Arend (46), Mireille (41) en hun kinderen Emrys (9) en Kiren (7), zijn 19 februari vertrokken om in 4 maanden op

 2 tandems van Chiang Mai (Thailand) naar Shanghai (China) te fietsen.

Omdat zij vinden dat het ene plezier (het fietsen) het andere (geld inzamelen) waard is willen ze tijdens hun reis iets betekenen voor de stichting Vrienden van het Khongdistrict. Ze hebben naar eigen zeggen onze stichting uitgekozen omdat wij kleinschalig zijn, het geld bijna volledig bij de lokale bevolking terechtkomt en het mogelijk is arme kinderen te helpen. Ze zetten zich in om schoolboeken, een klaslokaal of misschien wel een hele school bij elkaar te trappen. De bedoeling is dat ze de kilometers die ze fietsen verkopen voor één euro per kilometer.
Voor 1 kilometer (€ 1) kan een schoolboek worden gekocht. Voor 40 km (€ 40) betekent dat schoolboeken voor de hele klas. Voor 500km (€ 500) kan een klaslokaal worden ingericht. Voor 4000km (€ 4000) kan een hele school worden gebouwd of gerenoveerd.

De afstand Chiang Mai – Shanghai is ruim 4500 km. Dat levert € 4500 op, voldoende voor een volledig ingerichte school met schoolboeken!!

Het zou geweldig zijn als dit gaat lukken. Aan Arend, Mireille, Emrys en Kiren zal het niet liggen; zij zijn vol goede moed vertrokken.

Je kunt deze enthousiaste fietsers ook volgen via hun blog