Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Eerste toeristen bezoeken onze projecten!

Voor het eerst heeft het KDC zelf buitenlandse gasten ontvangen en rondgeleid. Een Nederlandse toerist heeft bijna alle projecten bezocht, en is zo enthousiast geworden, dat hij zich verder in gaat zetten voor onze stichting. Een delegatie van het Amstelveen College heeft ook een aantal projecten bezocht en zo gezien hoe hun donatie is besteed. Een eerste aanzet tot ecotoerisme is gelegd!!

Eerste toeristen bezoeken onze projecten!

Voor het eerst heeft het KDC zelf buitenlandse gasten ontvangen en rondgeleid. Een Nederlandse toerist heeft bijna alle projecten bezocht, en is zo enthousiast geworden, dat hij zich verder in gaat zetten voor onze stichting. Een delegatie van het Amstelveen College heeft ook een aantal projecten bezocht en gezien hoe hun donatie is besteed. Een eerste aanzet tot ecotoerisme is gelegd!!

Allemaal, zowel in Nederland als in Laos zijn we trots op wat we samen bereikt hebben. Sander Putmans had de eer de eerste tourist te zijn die door het KDC ontvangen werd. Hij was zeer enthousiast over het hartelijke ontvangst en onder de indruk van wat "ons" comité al bereikt heeft. Lees zijn verslag op backpackers/touristen!

 

Ook heeft een delegatie van acht mensen van het Amstelveen College de projecten bezocht. Deze school heeft € 6000,-- opgehaald! Geweldig! Samen met leerlingen van het Amstelveen College gaan we kijken hoe het geld besteed gaat worden.

 

Het comité heeft het geweldig gevonden al deze mensen te ontvangen en rond te leiden. Ze zijn enthousiast meer mensen te ontvangen. Zij zouden ook heel fijn vinden wanneer touristen tijdelijk vrijwillig werk komen doen.

 

In de nabije toekomst gaan we samen kijken hoe we ecotoerisme kunnen gaan introduceren in het gebied.

Ecotourisem is kleinschalig verantwoord toerisme zodat ook volgende generaties op deze plek kunnen genieten, men maakt niets kapot en zorgt ervoor dat milieu, natuur en landschap niet aangetast worden. Juist de plaatselijke, autochtone bevolking zal er van profiteren.

Bij deze plannen wordt bijvoorbeeld bekeken wat de invloed op de omgeving is en hoe een heel dorp structureel van deze activiteiten kan profiteren.