Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Donatie van Informatiecentrum Derde Wereld Oirschot

Recent heeft de Stichting Vrienden van het Khongdistrict van het Informatiecentrum Derde Wereld uit de Noord-Brabantse plaats Oirschot een donatie van € 1000,- ontvangen.

Tanoi Souvannachoumkham en Sander Putmans ontvingen in de winkel van de organisatie namens de stichting een symbolische cheque uit handen van Jeanette van de Schoot.

Het Informatiecentrum probeert eerlijke handel te stimuleren (fair-trade) en op deze manier op een gerichte manier mensen te helpen in diverse Derde Wereldlanden.  
Ieder jaar ondersteunt deze Oirschotse organisatie een goed doel. Ditmaal werd het na contact tussen Annemieke Putmans (moeder van Sander) en een vrijwilliger van het Informatiecentum, onze stichting. 

Tanoi (lerares op een middelbare school in het Khongdistrict en op bezoek in Nederland) en haar vriend Sander (tot voor kort woonachtig in Pakse, Laos) kwamen de cheque met alle plezier in ontvangst nemen.

 

De lokale krant (Oirschots Weekjournaal) besteedde uitgebreid aandacht aan dit heugelijke feit. In het interview stond onder andere het volgende citaat van Tanoi: 'de vorige generaties hebben amper onderwijs gehad en zien vaak ook nog niet het nut ervan voor hun kinderen. Ik schat dat de helft van de bevolking nog analfabeet is. Ook de gezondheidszorg is ontoereikend. Dit jaar is een van de kinderen van mijn klas nog overleden aan de gevolgen van malaria'. Dit citaat geeft aan dat het werk van de Stichting en het lokale comité (KCDA) erg zinvol is. 

Bij deze willen we het Informatiecentrum Derde Wereld Oirschot nogmaals hartelijk danken voor de bijdrage!    

Voor meer informatie over het Informatiecentrum Derde Wereld klik hier