Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

De Wisselbeker helpt!

De Wisselbeker gaat ons weer drie jaar lang steunen met € 5000,-- per jaar! Natuurlijk blijven we jullie op de hoogte houden hoe de bewoners, in nauw overleg met ons, deze geweldige giften gaan besteden.


We hebben een mooie samenwerking met de Nootdorpse Kringloopwinkel De Wisselbeker. Ze hebben ons de afgelopen drie jaar  met € 5000,-- per jaar gesteund. In Laos is de regering is zo arm dat ze alleen de salarissen van de leraren uit kan betalen. Voor de gebouwen, meubeltjes en boeken moeten de ouders zelf zorgen. En ze zijn al zo arm. Vaak wordt er daardoor les gegeven in bouwvallen of in een tempel (een dak zonder muren). 

De meeste scholen hebben nog geen toiletten, de kinderen doen hun behoefte rond de school. 


Dankzij de Wisselbeker hebben we al veel scholen kunnen helpen. En er is meer goed nieuws! De Wisselbeker gaat ons weer drie jaar lang steunen met € 5000,-- per jaar! Natuurlijk blijven we jullie op de hoogte houden hoe de bewoners, in nauw overleg met ons, deze geweldige giften gaan besteden.

 

Als eerste wordt nu het dorp Ho Kgau geholpen. De bewoners zorgden al voor zand en grind. Ook mochten ze van de autoriteiten een aantal bomen kappen waar ze al met de hand (!) planken voor de muren uit gezaagd hebben. Ze doen dus heel veel zelf. Daardoor hebben ze  slechts  € 3600,-- steun nodig om 3 mooie klaslokalen plus twee toiletten te bouwen. Elke gedoneerde Euro in Nederland  is in Laos dus eigenlijk tien keer zo veel waard! Dat is nog eens een goede investering!


De bouw gaat helemaal volgens de normen van de Laotiaanse regering. De onderkant is gemetseld, vanaf ongeveer een meter zijn de muren van hout. De ramen bevatten geen glas, zodat er altijd frisse lucht is. Een afdak beschut de lokalen tegen inregenen en biedt de leerlingen een schaduwrijk plekje. Het zijn eenvoudige, maar lichte lokalen, waar leerlingen met trots naar toe zullen gaan.

 

De bouw is al begonnen, eind april krijgen de leerlingen les in een gloednieuw schoollokaal! Dank aan de Wisselbeker, de vrijwilligers en al haar klanten!

 

De Wisselbeker wordt helemaal gerund door een klein legertje aan vrijwilligers. De opbrengst gaat naar een goed doel. Iedere maand kiezen de vrijwilligers een doel uit. En zo snijdt het mes aan drie kanten: het milieu wordt gespaard omdat niet alles zomaar wordt weggegooid, goede doelen worden gediend en de kopers worden gelukkig gemaakt omdat ze niet erg diep in de beurs hoeven te tasten.

Belangstellenden uit de wijde omtrek weten de winkel intussen blindelings te vinden. De winkel een is gevestigd in een fraai oud schoolgebouw dat de monumentenstatus heeft gekregen. 

 


Bezoek de winkel! 

Breng u overbodige spullen naar de winkel of laat ze ophalen! 

 

Ga op zoek naar koopjes en steun veel goede doelen!
Openingstijden
Woensdag: van 09.30 tot 16.00 uur
Zaterdag: van 09.30 tot 16.00 uur
Wegwijzer naar onze winkel

Adres
De Wisselbeker
Molenweg 4
Nootdorp