Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

De bouw van 3 nieuwe klaslokalen in Ban Muang

In het dorpje Ban Muang, een plaatsje net aan de rand van het Khongdistrict, worden met steun van onze stichting 3 nieuwe klaslokalen en even zoveel nieuwe toiletten gebouwd.

De nieuwe school bestaat uit drie lokalen, waarbij twee lokalen gescheiden worden door een flexibele wand. Hierdoor kan het lokaal in korte tijd omgebouwd worden tot een grotere ruimte die gebruikt gaat worden als vergaderruimte. Multifunctioneel dus.

Wij (Lies en Nelline) zijn op 17 december jongstleden op bezoek geweest om zelf de voortgang van de bouw te bekijken, maar ook om met een aantal bewoners kennis te maken. Zo werden we ontvangen door onder andere het dorpshoofd, de schooldirecteur en een leraar. Men voelt zich altijd zeer vereerd als ‘falangs’ (buitenlanders) persoonlijk langskomen. Alles werd dan ook uit de kast gehaald om het ons naar de zin te maken, tot en met een heerlijke lunch aan toe.

Het ontroerde ons dat de mensen zo dankbaar zijn voor een in onze ogen zo  vanzelfsprekend iets als een goed klaslokaal. Ons bezoek liet maar weer eens zien dat de donaties die wij als stichting ontvangen en die we concreet kunnen omzetten naar de bouw van een school, zo verschrikkelijk gewaardeerd worden. 

Meer lezen over dit project, klik dan hier.