Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Computerles voor het KCDA!

Het is tijd voor een volgende stap: Ons lokale comité leren om te gaan met een computer en het internet. Zij hebben al een computershop geselecteerd die goede service verleent tegen een redelijke prijs, ok computerlessen zijn geregeld.

 

Computerles voor het KCDA!

We hebben een prima samenwerking met de autoriteiten, zo  is ons lokale comité (het KCDA) als derde lokale non-profit organisatie in heel Laos geregistreerd! Het lokale comité is nu een officiële zelfstandige organisatie, die zelf alle beslissingen neemt.

Het is tijd voor een volgende stap: Ons lokale comité leren om te  gaan met een computer en het internet. Zij hebben al een computershop geselecteerd die goede service verleent tegen een redelijke prijs.

In het KCDA  zitten gelukkig ook een paar meiden van achttien,  die nog naar school gaan. Zij gaan de kar trekken en krijgen binnenkort computerlessen. Het KCDA heeft inmiddels iemand gevonden die goed overweg kan met een computer (dat is op zich al een prestatie…) en die de meiden les wil geven.  Het kwam prima uit dat Ellen Vreugdenhil in deze periode als vrijwilliger actief was. Zij heeft ons comité mooi kunnen coachen in deze stappen.

We  houden nauw contact met “ons” lokale comité. Dit wordt gecoacht door Thongsian Phongsavath, die in het Khongdistrict geboren en opgegroeid is, in samenwerking met Dong. Ze woont in de hoofdstad, Vientiane. Zij heeft een enorm netwerk (bijvoorbeeld met heel veel nationale contacten). Ze is opgegroeid tijdens de geheime oorlog in het noorden van Laos, en weet dus wat het is om in armoede te leven. Nu heeft ze het goed, maar ze is haar achtergrond nooit vergeten. Dit wordt zeer gewaardeerd door de eenvoudige mensen van het Khongdistrict, die door hun gemeenschappelijke achtergrond (armoede) gemakkelijk met elkaar praten.