Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Boeken voor Long Khang

Drie weken voor ons vertrek naar Laos, kregen we te horen dat de basisschool van Long Khang behoefte heeft aan leerboeken Dankzij de geweldige snelle financiële en organisatorische ondersteuning van de stichting hebben we een en ander kunnen realiseren.

 

Boeken voor Long Khang

 

Na bijna 6 jaar zijn we weer terug in Laos met als hoofddoel om onze Laotiaanse familieleden, vrienden, vriendinnen, kennissen, oude buren, etc. weer te ontmoeten. Wat ons bij iedere ontmoeting weer opvalt, is de grote gastvrijheid en hartelijkheid waarmee je wordt ontvangen.

 

We hadden ons voorgenomen om, als we er toch zijn, ook iets voor de lokale bevolking te gaan doen. Drie weken voor ons vertrek naar Laos, kregen we te horen dat de basisschool van Long Khang behoefte heeft aan leerboeken voor 3 leervakken (Engels, wiskunde en wereldoriëntatie) voor alle 5 de leerjaren.

 

Dankzij de geweldige snelle financiële en organisatorische ondersteuning van de stichting hebben we een en ander kunnen realiseren. Samen met Dong zijn we bij de boekenleverancier gaan kijken om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van de aanschaf, levertijd en kwaliteit van de benodigde boeken. Dit was allemaal in orde, zodat de boeken konden worden besteld. Een week konden we alle bestelde boeken in Vientiane ophalen en meenemen naar het Khong district.

 

Samen met het schoolbestuur hebben de boeken uitgepakt en gecontroleerd op juistheid en aantal. Nadat dit allemaal in orde was bevonden, zijn de boeken officieel door KDC afgevaardigde dhr Leuam Boutivong overhandigd aan het schoolbestuur. Om de boeken te beschermen, hebben we een aanzet gemaakt met het kaften van de boeken.

 

De noodzaak van het kaften was voor het schoolbestuur vanzelf sprekend. Wij waren blij verrast dat ze met de beschikbare middelen beter kaften dan wij zelf. Aangezien het nog schoolvakantie was, werden de boeken netjes geordend in een boekenkast geplaatst in een afgesloten ruimte. Dit alles geeft ons een goed gevoel dat de boeken in goede handen zijn gekomen en goed gebruikt gaan worden.

 

Na een rondleiding op de school hebben we afscheid van elkaar genomen. Namens het schoolbestuur bedanken we nogmaals de stichting voor deze ondersteuning. Hierdoor krijgen jaarlijks 125 leerlingen de kans krijgen om zich de komende jaren beter te scholen.