Stichting Vrienden van het Khongdistrict is
IN OPHEFFING

Meer informatie hierover leest u in onze Nieuwsbrieven

Backpackers actief in het Khongdistrict.

Twee Belgische studenten, Larissa en Laurien, gaan een hele maand in het Khongdistrict helpen! Dit wordt de eerste keer dat vrijwilligers zo lang kunnen blijven. Geweldig, want zo is meer tijd om aan elkaar te wennen en zal de samenwerking nog beter verlopen. Larrisa en Laurien zijn net afgestudeerd als psycholoog en ergotherapeut/leerkracht.

 

Twee Belgische studenten, Larissa en Laurien, gaan een hele maand in het Khongdistrict helpen! Dit wordt de eerste keer dat vrijwilligers zo lang kunnen blijven. Geweldig, want zo is meer tijd om aan elkaar te wennen en zal de samenwerking nog beter verlopen.

Larrisa en Laurien zijn net afgestudeerd als psycholoog en ergotherapeut/leerkracht.

 

Ze hebben, als backpackers, een maand rondgetrokken in India. Ze hebben onze stichting benaderd omdat ze ook graag iets voor een ander wilden gaan doen. Op ons advies hebben ze daarom Ging en Dong ontmoet, onze coaches/adviseurs in de hoofdstad, Vientiane. In overleg met het lokale comité en de lokale autoriteiten is er met zijn allen er een gedegen plan opgesteld.

 

Dit plan zal de duurzaamheid van onze projecten gaan versterken. Eerdere vrijwilligers hebben bijvoorbeeld al geholpen om op scholen tandenpoetsprojecten op te zetten. Op 6 scholen worden deze projecten nu uitgebreid met andere belangrijke items rond hygiëne. Er wordt ook een handleiding in het Engels en Laotiaans gemaakt, zodat deze projecten navolging kunnen vinden.

 

In Vang Vieng, een toeristenoord in het noorden van Laos, hebben Larissa en Laurien kennis gemaakt met een andere organisatie: “Laat Laos Leren”. Deze organisatie heeft onder andere een succesvolle cursus Engels helpen opzetten, waarbij buitenlandse vrijwilligers een belangrijke rol spelen. Geïnteresseerde Laotiaanse volwassenen en kinderen kunnen daar gratis Engelse lessen volgen. Laurien en Larissa zijn zeer gastvrij door de leiding ontvangen en ze hebben veel kunnen overleggen om samen een plan van aanpak te maken om dit systeem ook in het zuiden te gaan introduceren. De meiden zullen volgende week dus goed voorbereid, met heel veel kennis en tips, naar het Khongdistrict gaan.

 

 

Larissa en Laurien gaan daar de eerste stappen zetten om het succesvolle cursusprogramma ook in het Khongdistrict te introduceren. Bovendien gaan ze zelf ook lesgeven. Het doel is dat er een handboek ontstaat zodat volgende vrijwilligers in kunnen haken op de ervaringen van Larissa en Laurien.

 

Vanuit Nederland gaan we, als proef, een aantal waterfilters opgesturen en Laurien.  Larissa zullen helpen deze te introduceren, zodat de bevolking zelf kan bepalen of ze hier verder mee willen gaan.

 

De verplegers van “kliniek” in Nagasang zullen hulp krijgen om de kliniek nog beter te laten functioneren.

 

Er gaat dus een hoop gebeuren!

Wij zijn heel blij dat deze vrijwilligers zich in zullen gaan zetten om de lokale bevolking te helpen. Zij en de mensen in het Khongdistrict zijn goed voorbereid. Hierdoor zal het effect groot zijn. Blijf ons vooral volgen, elke week vind je hier een nieuw bericht!